Автосвіт

суботу, 9 листопада 2013 р.

ДАІ відправила на штрафмайданчики 19 тисяч автомобілів боржників


Співпраця ДАІ та Державної виконавчої служби у справах злісних боржників будь-чого приносить свої плоди. Начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник розповів про 18,5 тисячі автомобілів боржників, зібраних на штрафмайданчиках країни. 



Прес-конференція Сергія Будника в інформагентстві ГолосUA була присвячена питанням взаємодії ДАІ з Державною виконавчою службою і ефективності такої роботи. Електронна система обміну даними між цими відомствами прискорить процес вилучення авто у боржників.

Сергій Будник повідомив, що у ДАІ є законні підстави зупиняти автомобілі боржників, які внесені в єдину базу Державної виконавчої служби. Інформація з цієї бази потрапляє до МВС, а потім надходить у систему відеоконтролю «Рубіж». На дорогах країни «встановлено вже майже 100 систем «Рубіж», тому працює схема як годинник. ДАІ шукає машини боржників за приписами МВС, прокуратури та авто боржників.

Як тільки «Рубіж» фіксує номер машини боржника, імформація про це надходить на найближчий пост ДАІ. Інспектори зупиняють машину боржника і після недовгого з'ясування історії по базах і чергових частинах можуть затримати авто боржника і відправити машину на штрафмайданчик. За перші 10 місяців поточного року на штрафмайданчики в’їхало 18,5 тисячі автомобілів.

Немає коментарів: