Автосвіт

четвер, 7 листопада 2013 р.

Секрети зимових шин

Страхові компанії часто вписують в договір 
страхування умову установки зимових шини 
замість літніх в період з 15 жовтня до 15 листопада.

Для автомобіля зима наступає не 1 грудня, а в той момент, коли середньодобова температура знижується до 7-5 градусів Цельсія - при цій температурі літня гума починає втрачати еластичність (дубіє). Така погода, згідно з прогнозами Гідрометцентру, настане вже з понеділка. А ще через тиждень нас чекають перші заморозки, і разом з ними - черги на шиномонтажних майстернях. Щоб не втрачати в них час, радимо подбати про заміну коліс на найближчих вихідних. Тим більше що багато страхових компаній прописують для водія обов'язок сезонної зміни шин в період з 15 жовтня по 15 листопада - якщо водій не виконав цієї вимоги, у разі ДТП йому можуть відмовити у виплаті страхового відшкодування.

Ринок пропонує настільки вражаюче розмаїття одних і тих же за розміром покришок, що навіть досвідчений водій губиться при виборі зимового комплекту. Крім того, багато автолюбителів роблять помилки при установці шин на різні осі авто (наприклад, вважають, що достатньо поставити тільки два «зимових» колеса).

Ми з'ясували, чим колеса між собою відрізняються і що буде у випадку, якщо їздити взимку на невідповідною гумі.


Перевзути «ЛАНОС» КОШТУЄ 150-200 ГРИВЕНЬ.

Шиномонтажні майстерні поки ще не підняли ціни на свої послуги порівняно з літнім періодом. Ціна на заміну чотирьох коліс стартує на столичних станціях зі 150-170 грн. (для радіуса 12-15 дюймів - сімейне авто) і закінчується на ціні в 400 грн. (для радіуса 16-18 дюймів - кросовери і позашляховики). Комплект недорогих шин на сімейне авто коштує 2-2,5 тис. грн. (колеса виробництва СНД і Китаю), а за якісні шини європейського бренду потрібно віддати зараз не менше 4-4,5 тис. грн. За рік ціни не змінилися.

Немає коментарів: