Автосвіт

пʼятницю, 10 січня 2014 р.

EuroNCAP назвав найбезпечніші автомобілі 2013 року


Щороку європейський комітет з проведення незалежних краш -тестів автомобілів (EuroNCAP) називає імена найбезпечніших автомобілів у своєму класі. Не став винятком і 2013-й. Торік за методикою EuroNCAP було протестовано 33 моделі в 7 категоріях. Найбезпечніші автомобілі вибиралися за результатами оцінки захисту дорослих, дітей, пішоходів та ефективності систем активної і пасивної безпеки.

Отже, кращим з кращих з точки зору безпеки серед всіх протестованих EuroNCAP автомобілів став седан Qoros 3, і це перший автомобіль з Піднебесної, що отримав п'ять зірок за європейською класифікацією. Серед гібридних і електричних моделей кращими в 2013 році стали Renault ZOE і Lexus IS 300h . Першість у класі мінівенів розділили між собою Kia Carens і Ford Tourneo Connect , а лідерами в класах компактного повнопривідного позашляховика і автомобіля представницького класу стали Jeep Cherokee і Maserati Ghibli відповідно.

У 2013 році EuroNCAP внесла корективи в методики своїх випробувань. Зокрема, більш високі оцінки отримували ті виробники, які передбачили можливість легкої установки найпопулярніших типів дитячих крісел. Крім того, організація почала випробовувати системи, що попереджають водія про перевищення швидкості. Результати цих випробувань хоч і незначно, але теж позначаються на рейтингу автомобіля.

У 2014 році EuroNCAP зробить ще один крок вперед - почне тестувати системи запобігання аварій, такі як система примусового гальмування і система утримання в смузі руху.

Немає коментарів: