Автосвіт

середу, 6 листопада 2013 р.

За відсутність зимових шин на авто будуть карати штрафом від 800 грн!



В такій редакції ПДР України з'явиться пункт про обов'язкове використання зимових шин у холодну пору року. Аналітики попереджають - невиконання цієї норми спричинить чималі штрафні санкції - від 800 гривень (трохи менше $100) і вище. Появу цього пункту в ПДР очікують вже наступного року.
При розробці нині діючої редакції, нагадаємо, депутати українського парламенту це питання відклали. Однак, введення такої норми - лише питання часу. І в цьому світлі цікаво дізнатися, що вже сьогодні думають про це автовласники.
До речі, в Росії і Білорусі законопроекти з цього питання підготовлені і вже жваво обговорювалися депутатами. Експерти запевняють, що білоруси попереду всіх, їхній законопроект вже пройшов основні узгодження і буде підписаний в січні-лютому 2014 року.
До речі, основа цього закону - заборона на експлуатацію транспортних засобів, що не укомплектовані зимовими шинами, в період з грудня по лютий.
У цьому зв'язку, небезінтересні підсумки нещодавно проведеного опитування фахівцями Фонду «Громадська думка» за результатами проведеного в жовтні телефонного опитування.
Зокрема, на запитання «Як ви ставитеся до законопроекту, що зобов'язує автовласників міняти шини відповідно до сезону?», 83% респондентів відповіли «Позитивно». Враховуючи те, що менталітети у наших народів схожі, думка українців відрізнятиметься не принципово.

Немає коментарів: