Автосвіт

середу, 6 листопада 2013 р.

Volvo випустила довгий седан для китайців

Хто б міг подумати, що Volvo стане виробляти спеціальні версії автомобілів для Піднебесної. Однак власники компанії (Geely) і вимоги місцевого ринку змусили Volvo побудувати новий автозавод у місті Ченду і приписати до назви седана Volvo S60 букву L. Подовжені преміальні авто з'являться на ринку Китаю в 2014 році.

S60L з довгою базою став першим Volvo, що зійшов з конвеєра нового підприємства в китайському Ченду. Прем'єра моделі Volvo для місцевого ринку відбудеться на автосалоні в Гуанчжоу в кінці листопада. Імовірно, моторна гамма китайського Volvo не буде відрізнятися від європейської, під капотом преміального авто від Volvo пропишуть п'ятициліндровий бензиновий турбоагрегат з віддачею в 213 кінських сил і, швидше за все, новий 300-сильний агрегат серії Drive-E.

В якості коробки передач новий Volvo повинен використовувати шестиступінчату трансмісію Geartronic. Вибір на Volvo S60 впав не випадково. Цю машину китайці купують охочіше інших моделей бренду, хоча також цікавляться кросоверами Volvo XC60, хетчем Volvo V40 і універсалами Volvo V60. Прес-реліз шведів говорить про те, що в Китаї більше 150 дилерських центрів Volvo, а новий завод створив понад 1000 робочих місць.

Volvo S60L покликаний скласти конкуренцію Mercedes-Benz S-Class і BMW 7-Series (подовжили, мабуть, пристойно) і допоможе компанії досягти запланованих продажів в 800 000 автомобілів за підсумками нинішнього року. В Україні седани Volvo S60 пропонують зі стандартною колісною базою і європейською родослівною, ціна 4,6 - метрових автомобілів Volvo з дизельним двигуном стартує з 333 тисяч гривень.

Немає коментарів: