Автосвіт

суботу, 16 листопада 2013 р.

Audi A8 – автомобіль для людей, які турбуються про свій імідж



Сьогодні ми представимо Вам огляд автомобіля
преміум-класу від німецького виробника - Audi A8.

Дизайн Audio А8. Зухвалий і самовпевнений


Є багато видів досконалості. Це версія компанії Audi. А8 нового покоління.

Цей спортивний седан класу люкс встановлює нові стандарти. Автомобіль має легкий елегантний кузов, виконаний за технологією Audi Space Frame (ASF), оснащується потужними і високоефективними двигунами, має чудові динамічні характеристики, відрізняється зручністю трансмісії і ходової частини.
З початку до кінця - чіткість ліній. Як і в усьому, що робить Audi. Виразні поверхні і пропорції. Дизайн нового А8 являє собою гармонійне поєднання плавної, потужної динаміки і величного вигляду. Навіть стоячи на місці, автомобіль випромінює солідність. Спортивний характер Audi А8 особливо добре виражений лінією даху в стилі купе. Тривимірна радіаторна решітка Singleframe притягує погляд і випромінює впевненість. З боків від неї розташовуються ксенонові фари зі світлодіодними вогнями денного світла або, в додатковій комплектації, - світлодіодна головна оптика. Плечова лінія закінчується натяком на спойлер, надає машині ще більшої спортивності. Величезні колеса з алюмінієвими дисками додають автомобілю стійкості. У будь-якому випадку вигляд Audi А8 залишиться безпомилково впізнаваним на дорозі.


Салон зустрічає Вас у всій своїй широті. Вишукані матеріали найвищої якості задовольняють нийсуворішим вимогам. Усередині все дихає мануфактурним виробництвом: сидіння з м'якої високоякісної шкіри набиваються вручну, також вручну поліруються і лакуються численні деталі дерев'яної обробки. Абсолютно по-новому сконструйований важіль перемикання передач: він виконаний у формі ручки дроселя на яхті. За рахунок своєї особливої ​​форми важіль має подвійне призначення: окрім основної функції перемикання передач, він також служить ергономічною опорою для руки при використанні системи ММI. Вже при відкриванні дверей салон зустрічає Вас радісним світлом. Опціональне фонове освітлення можна налаштувати індивідуально - так Audi А8 привітає Вас персонально. Додатково фонове освітлення моделює інтер'єр завдяки цілеспрямованій грі світла в колірних гамах «Полярна», «Слонова кістка» або «Рубін».


Серцем Audi А8 є сучасні, постійно удосконалювані двигуни. Вражаючий запас потужності забезпечує відмінну поведінку на дорозі і бездоганну керованість. У моторі V8 об'ємом 4,2 літра, що встановлюється на Audi А8, застосовується технологія FSI. Знизити витрату палива допомагають система управління двигуном нового покоління, а також інноваційні системи раціонального використання тепла. Двигун швидко розігрівається до робочої температури після холодного запуску, що дозволяє знизити втрату потужності внаслідок тертя. Двигуну 4,2 RSI потрібно всього 9,5 літра палива на 100 км і це при тому, що він розвиває вражаючу потужність – 372 к.с. ( 273 кВт). Двигун, що володіє максимальним обертовим моментом 445 Нм, дозволяє автомобілю розганятися з 0 до 100 км/год всього за 5,7 секунд.


Ефективність: серійно в кожному Audi.

«Перевага високих технологій» - цю ідею Audi втілює в дійсність кожен день, не тільки коли мова йде про спортивність, але і в питанні перспектив мобільності. Вже багато років Audi дає можливість відчути це в кожній моделі - безліч розроблених компанією новинок глибоко вплинули на світове автомобілебудування в цілому.

Алюмінієвий кузов на основі Audi Space Frame.
Конструкція Audi Space Frame (ASF) є інноваційною концепцією кузова від Audi. Алюміній, використовуваний в об'ємній рамі ASF, легкий і забезпечує більш широку свободу компонування литих деталей і сталевих пресованих панелей, а виготовлені з нього деталі відрізняються високою міцністю.
Для водія конструкція ASF означає: підвищення рівня безпеки, зниження витрати палива, спортивне керування і якість, на яку можна покластися, завдяки використанню ретельно відібраних матеріалів.

  
quattro® зі спортивним диференціалом видає безступінчатий варіативний розподіл тягового зусилля між задніми колесами і забезпечує високу маневреність і надихаючу динаміку руху на поворотах, quattro® є постійним повним приводом. Якщо колеса однієї з осей автомобіля втрачають зчеплення з дорогою і загрожує пробуксовування, то приводне зусилля перекладається на іншу вісь, автоматично і безперервно розподіляючись за допомогою міжосьового диференціалу. Ви отримуєте поліпшену тягу при прискоренні і підвищений рівень безпеки завдяки винятковому зчепленню з дорогою.

8-ступінчаста автоматична коробка передач tiptrinic.
У новому Audi А8 вперше встановлюється 8-ступінчаста автоматична коробка передач tiptrinic з технологією shift-by-wire (повністю електронне перемикання передач без механічного зв'язку ). Абсолютно нова концепція КПП дозволяє істотно знизити витрату палива і викиди шкідливих речовин.

Динамічне рульове керування.
Розробивши динамічне рульове управління, інженери Audi вирішили проблему, над якою довго працювали світові автовиробники: створення такої системи управління, яка автоматично приводить передавальне відношення і рульове зусилля у відповідність зі швидкістю їзди. Таким чином, підвищується комфорт і поліпшуються загальні характеристики керованості автомобіля.

Audi Drive Select. Динаміку їзди кожен водій визначає по-своєму.
Система управління динамікою руху Audi drive select, що встановлюється в якості стандартного обладнання, дозволяє змінювати характер руху автомобіля. Передбачено чотири режими: комфортний, динамічний, автоматичний і індивідуальний. Останній дозволяє водієві самостійно визначати, в якому режимі повинен працювати кожен з компонентів автомобіля, керованих системою.


4-х зональний клімат-контроль.
Удосконалена 4-х зональна система кондиціонування повітря встановлюється в якості додаткового обладнання та забезпечує підтримку індивідуальних кліматичних налаштувань для кожного пасажира Audi А8. Розподіл повітряних потоків, регулювання температури і швидкості вентилятора також можуть бути задані окремо для лівого і правого боку на обох рядах сидінь.

Системи допомоги водієві

Модель А8 демонструє весь інноваційний потенціал Audi в області систем допомоги водієві, які є ще більш ефективними і досконалими в порівнянні з аналогами конкурентів, завдяки застосуванню передових технологій взаємодії між собою.

Audi pre sense : ефективна і індивідуальна система допомоги водієві.
Серед багатьох технічних інновацій, використаних в конструкції Audi А8, є одна особливість: "сьоме чуття" або "система передчуття" Audi pre sense. Завдяки різним системам автомобіля проводиться категоризація дорожніх ситуацій і, при необхідності, вживаються заходи щодо превентивного захисту водія і пасажирів або пом'якшуються наслідки у разі аварії.

Система адаптивного круїз-контролю. Комфорт і безпека.
Опциональная система адаптивного круїз-контролю з функцією Stop&Go, як частина Audi pre sense front, є ключовим компонентом систем допомоги водієві. На швидкості від 0 до 250 км/год на вільних ділянках дороги система забезпечує підтримку заданої швидкості або підтримує дистанцію до переднього автомобіля, що їде. При повільному або утрудненому русі в потоці автомобілів система керує гальмуванням, прискоренням і їздою на малій швидкості. Радарні датчики, відеокамера і датчики системи допомоги при парковці допомагають контролювати простір навколо Audi А8. Коли вони виявляють перешкоду, водій чує звуковий сигнал і отримує візуальне попередження, що видається інформаційною системою водія.

Audi lane assist. Впевнений рух у межах смуги.
Встановлюваний в якості додаткового обладнання, асистент збереження смуги руху Audi lane assist активується на швидкості від 60 км/год, якщо автомобіль з необережності зміщується до краю смуги руху. При перетині дорожньої розмітки, яку відстежує розташована за лобовим склом камера, водія попереджає вібрація керма.

Audi side assist. Допомога при перестроюванні.
Встановлюється в якості додаткового обладнання, система допомоги при перестроюванні Audi side assist, що є частиною Audi pre sense rear, контролює простір позаду автомобіля. У зовнішні дзеркала інтегровані індикатори. Починаючи з швидкості 30 км/год Audi side assist за допомогою двох радарних датчиків (із зоною дії до 70 м) вимірює відстань до виявлених автомобілів, а також різницю між їх швидкістю і швидкість власного автомобіля. Якщо Audi side assist класифікує різницю швидкостей і відстань, як критичні для зміни смуги, то це відображається на відповідному зовнішньому дзеркалі у вигляді інформаційного сигналу. Індикатор можна помітити, тільки звернувши погляд до зовнішнього дзеркала. Якщо включений покажчик повороту, a Audi side assist розпізнає критичний автомобіль, то відповідний індикатор на зовнішньому дзеркалі кілька разів швидко і яскраво блимає (попереджувальна стадія). Яскравість сигналу регулюється в MMI на трьох рівнях.

Система нічного бачення. Безпека в темний час доби.
Опціональна система нічного бачення, що відображає інформацію при виявленні пішоходів, сканує область перед автомобілем за допомогою тепловізорної камери і повідомляє про відповідні об'єктах на відстані від 15 до 90 метрів. Якщо система визначить, що існує ризик зіткнення автомобіля і пішохода, колір зображення зміниться на червоний, водій почує звуковий сигнал, що попереджає про небезпеку. Систему нічного бачення можна вмикати і вимикати за допомогою кнопки на поворотному вимикачі освітлення.

Оптимальне освітлення. Точна настройка фар. Система управління дальнім світлом.
Система управління дальнім світлом виконує стандартну функцію перемикання дальнього і ближнього світла фар при нічних поїздках. Система камер, вбудована в основу зовнішніх дзеркал, дозволяє запобігти осліплення водіїв зустрічних автомобілів і при цьому забезпечити оптимальне освітлення ділянки дороги. Вона може активуватися в сутінках або з настанням темряви, а регулюється за допомогою рукоятки на колонці рульового керування.


Мультимедійний інтерфейс MMI : довіртеся інтуїції.

Нове покоління мультимедійного інтерфейсу MMI забезпечує роботу мультимедіа-пристроїв, навігаційної системи та інших функцій, що відповідають за комфорт і зручність в поїздках. Раніше керувати MMI було просто - тепер це стало ще простіше за рахунок зменшення кількості клавіш. Кнопки управління радіо і засобами комунікацій в розумному порядку розташовані під регулюванням гучності. Шість так званих ключів «Hardkey», втому числі для управління телефоном і навігаційною системою, знаходяться над центральною поворотною клавішею і забезпечують інтуїтивно зрозуміле управління. Ще одна новинка - оформлення інтерфейсу MMI в «карусельному» стилі, що забезпечує кращу оглядовість і додатково полегшує досягнення мети. Особливість опціональної навігаційної системи MMI plus: унікальне інтелектуальне рішення MMI touch, яке розташоване ліворуч від центральної панелі управління і дуже легко доступне, особливо в поєднанні з новим важелем перемикання передач. Сенсорна система вводу MMI touch являє собою новий інтелектуальний підхід до управління навігаційною системою: водієві досить просто «написати» пальцем букви або цифри на чутливій до торкання панелі управління. Крім того, за допомогою MMI touch дуже зручно прокручувати навігаційні карти : досить провести пальцем короткий штрих.


Задоволення від водіння і ефективність взаємно доповнюють один одного в кожному автомобілі Audi. Створити індивідуальну модель Audi А8 можна не тільки за рахунок підбору колірних відтінків і колісних дисків. На Audi А8 встановлюється додаткове обладнання, розроблене із застосуванням інноваційних технологій і яке відповідає передовим стандартам сегменту преміум. Обладнання, яке вперше пропонується для автомобілів даного класу.

Немає коментарів: