Автосвіт

вівторок, 12 листопада 2013 р.

Перший електрокар від Kia може з'явитися і в Україні



З початку 2014 року електромобіль Kia Soul EV буде підривати продажі седанів Tesla Model S на території США, а з весни - увірветься на ринок Європи. Про перспективи появи машини в Україні дилери Kia міркують логічно - перепон для поставок немає, буде попит - будуть возити, тим більше що спецмита на електрокари в Україні немає.

Головним ринком збуту електричних кросоверів Kia Soul EV призначені Штати. Автомобіль стане першим електрокаром Kia, випущеним за межі Південної Кореї. У себе на батьківщині Kia пропонує мінімобіль Ray EV, але назвати його повноцінним авто можна лише з великою натяжкою. З «соул» все повинно вийти. Бензинові Kia Soul у нас розходяться досить непогано.
Сьогодні корейці поширили прес-реліз, в якому підтвердили роботу над електрокроссовером. Машина обіцяє яскраву зовнішність з відгомонами концепту Kia Track'ster і 110 сильний електродвигун з обертовим моментом в 285 Нм. П'ятидверний хетч-кросовер на електротязі набере першу сотню за 12 секунд, а його максималки у 145 км/год повинно вистачити в переважній більшості дорожніх ситуацій.

Головний аргумент Kia залишила на десерт - запас ходу Kia Soul EV забезпечується потужною батареєю ємністю в 27 кВтг і становить 190 кілометрів. Заправити корейський електрокар можна буде за 5 годин від побутової 240-вольтної розетки або за 25 хвилин на спеціальній 100-кіловатній зарядної станції. Повідомляється, що новий Kia Soul EV отримає шумову систему для сповіщення пішоходів, котора буде імітувати звук бензинового мотора на швидкостях до 20 км/год.

Про екологічність нового електрокара нагадує не тільки технічна начинка, а й салон. В обробці торпедо, дверних карт і навіть в матеріалах оббивки сидінь застосовують виключно перероблені матеріали - машини із вторсировини вже не за горами. Питання ціни залишається питанням. Конкурент в особі Nissan Leaf в США коштує 28 800 доларів і японець при цьому більший і просторіший. Якщо Kia зможе дати Америці електрокар за 25 тисяч доларів, то це стане серйозною заявкою.

Немає коментарів: