Автосвіт

четвер, 21 листопада 2013 р.

WOG відкрила першу «швидку» електрозаправках

Компанія WOG відкрила першу в Україні електрозаправку високого струму, здатну швидко зарядити акумулятор електромобіля. Власників таких машин запрошують на Наддніпрянське шосе, 8, де можуть одночасно заряджатися відразу два електромобіля. У подальших планах - аналогічна заправка в кожному обласному центрі України.



Незважаючи на те, що на сьогодні в Україні за різними оцінками налічується не більше 300 електромобілів, з яких близько 40-50 їздить по Києву, WOG вирішила почати створювати інфраструктуру дивлячись у майбутнє. У компанії порахували, що вони вже зараз готові в це інвестувати, щоб зробити свій внесок в екологічно чисте «завтра».

Постачальником обладнання є французька компанія Schneider Electric. Вартість електростанції становить 5 тисяч євро, споживана потужність - 44кВт. Станція може одночасно проводити зарядку двох електромобілів струмом до 40А. Установкою займалася українська компанія «Софіт Люкс». Залежно від ємності батареї повна зарядка займе 2-4 години. При цьому за перші 30-40 хвилин батарея буде заряджена на 80%, розповідає autoua.net.

На парковці поруч з заправним комплексом виділено і розмічено два місця для електромобілів, кабелі знаходяться в операторів АЗС, заправка безкоштовна, але включається оператором. Всі роз'єми, природно, уніфіковані і підходять до будь-якого серійного електромобіля.

У компанії не заперечують, що поки це в першу чергу іміджевий проект і планів щодо створення мережі в Києві немає. Напівжартома, напівсерйозно Віталій Леончук, директор департаменту маркетингу компанії WOG, сказав так: «Відкриємо ще одну, коли буде два заряджатися і приїде третій, якому нікуди буде включитися».

Немає коментарів: