Автосвіт

середу, 13 листопада 2013 р.

Японія через СОТ оскаржує українські мита на автомобілі

Японія через Світову Організацію Торгівлі (СОТ) офіційно оскаржує загороджувальні мита на імпорт автомобілів, введені Україною у квітні на три роки, називаючи їх порушенням правил світової торгівлі, говориться в повідомленні СОТ.

Токіо подав офіційний запит на проведення консультацій з Україною.

Раніше цього місяця країна висхідного сонця проінформувала СОТ про те , що прийняті Києвом заходи нанесли негативний вплив на її експорт до колишніх радянських республік, повідомляє Reuters.

Півроку тому, не дивлячись на застереження західних партнерів, Київ додатково ввів до діючого десятивідсоткового ввізного мита 6,46 відсотка для автомобілів з двигуном 1-1,5 літрів і 12,95 відсотка при об’ємі двигуна понад 1,5 літрів але не більше 2,2 літрів.

Уряд пояснює це прийняттям засобів для захисту українських виробників, які опинилися на межі зупинки.

Нагадаємо, про свою стурбованість таким рішенням, прийнятим без консультацій із зацікавленими країнами, заявили також ЄС, США, Росія і Південна Корея.

Як повідомила Асоціація «Укравтопром», в 2012 році на внутрішньому ринку України було продано близько 237 602 нових легкових автомобіля, при цьому імпорт склав 204 957 авто на суму 3,247 мільярда доларів США.

Немає коментарів: