Автосвіт

пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Нові зміни в ПДР зокрема стосуватимуться місць для інвалідів на парковках



Державтоінспекція слідкує за ситуацією на дорогах країни, але зараз з'явилося бажання дістатися і до автопарковок, тобто місць, де стоять автомобілі. Як відомо, дуже часто біля великих торгівельних є величезні автопарковки, де є спеціальні місця для водіїв-інвалідів. Але українці звикли ставити машину, де є вільне місце, за що взагалі ДАІ хоче їх штрафувати.

З даного питання висловився директор Центру безпеки дорожнього руху МВС Сергій Будник, він запевняє, що на місцях паркування будуть встановлені відео-камери, які будуть фіксувати порушення правил безпеки, а водій в разі порушення буде оштрафований на 306 гривень. На даний момент, все вищеописане не підкріплено законодавчою базою, але пан Будник каже, що в недалекому майбутньому українські водії повинні будуть навчитися паркуватися правильно і в призначеному місці.

Вже в перших числах наступного місяця в парламенті будуть розглядати питання про внесення змін до відповідних законів, а в ДАІ переглянуть підвищення суми штрафу за неправильне паркування на місцях для інвалідів. Так що у водіїв є ще деякий час, щоб навчитися паркуватися там, де це можливо, і ввести собі в звичку не залишати свій автомобіль на парковці для водіїв-інвалідів, а також, на зупинках громадського транспорту.

Немає коментарів: